Året rundt / Året rundt
Gå til Karbys Facebookside HER
Gør billederne større ved at klikke på dem.
 
Bagagerumssalg
FælledparkenFælledparken - renoveret

Byfest

 
Landsbypedeller
Landsbypedeller på arbejde
Bilræs på Karby Vig
Der gøres klar til bilræs.
Vinterglæder
Få nu lige de skøjter på....
Byfest
Vandskiklubben
Vandskiklubben arrangerer gerne en "banantur"
Fællesspisning
Ved fællesspisningen i november 2012
Vi mødes til....
Det årlige traktortræk ..........
der virkelig trækker......
folk af huse, både nær og fjern. Det er fantastisk at opleve trafikken af de store køretøjer gennem byen  og af de 2.000 - 3.000 tilskuere.
Traktortrækket er et led i den årlige byfest, der foregår over den første weekend i juli, startende torsdag aften og sluttende søndag sidst på eftermiddagen. 
Karby - pilgrimmenes by.
En majdag i 2012 startede den første pilgrimsvandring fra Årbjerg Torn under ledelse af sognepræst Benedicte Tønsberg, der blev hjulpet med det praktiske af en flok frivillige morsingboere.
Siden er vandringen blevet en årligt tilbagevendende succes, der trækker pilgrimme fra hele landet. Vandringen tager 7 dage og går ad Kystruten, som er 150 km lang og går i nærheden af kysten hele øen rundt.

Fællesspisning

3 gange årligt afholdes fællesspisning.
 Vi spiser godt og billigt og tilbringer et par hyggelige timer sammen. Nogle gange er der lidt underholdning. Vi synger et par sange og modtager evt. orientering fra de forskellige foreninger og arbejdsgrupper. Før alle går hjem, melder et nyt hold frivillige sig til at stå for fællesspisningen næste gang.  Deltagerantal: 80 - 150. 

Fællesgrill ved gadekæret
Når vejret arter sig, kan der hurtigt inviteres til fællesgrill ved gadekæret. Planen er, at der skal opstilles en stor grill, men foreløbig klarer vi os med, at folk medbringer deres egen bordgrill eller får grillet hos dem, der har plads. Efter spisningen spiller nogle evt. Vikingespil.

Vinterglæder
Et par af byens borgere har opkøbt en mængde skøjter i alle størrelser, og om vinteren stiller de disse skøjter til rådighed for alle - gratis! Man kan også være så heldig at komme en dag, hvor der serveres varm kakao .... eller måske pølser!
Hvis vinteren er med hård frost, arrangeres der undertiden bil-race på fjorden.

 Æblehaven
Her kan man sætte sig og få en snak med de forbipasserende. ........eller man kan forsøge at gøre Leonardo Da Vinci kunsten efter og rejse en bro! Turister kan jo også kigge lidt i Karby-bogen.

 
....eller vi mødes i foreningsregi
...til byfest, revy, juletræ og oktoberfest i Borgerforeningen 
...til Påskeudstilling, "Øen rundt i bidder"-vandringer  og til  pileflet i Kulturhus Sydvestmors (Klik her)
...til idræt i den meget velfungerende  idrætsforening VIF (Klik her), der har til huse i Sydvestmors Kultur- og Fritidscenter  (Klik her) 2 km. længere inde på øen.
...til skydning i de meget fine faciliteter i Karby Skyttekreds (Klik her)
...til vandskiing eller bananrace i Neessund Vandskiklub (Klik her) 

.......i kirken
hvor byens dygtige præst, Benedicte Tønnsberg, lader sine mange ideer komme til udfoldelse, så her tages mange nye tiltag, så som månedlig morgensang med friskolebørnene, gudstjenester for fribørnehaven, meditation, kirkekoncerter, mysteriespil, pilgrimsvandringer, månedsmøder og udflugter 

...... i Fælledparken                                                        

 som har fået en ansigtsløftning i sommeren 2013. I alt blev der brugt 55. 000 kr på projektet og en masse frivillige arbejdstimer..

Pengene gik til nyt legetårn, borde og bænke til både voksne og børn, fodboldmål, grill, bålplads, trampolin, fjederbil, fodbolde, sandkasseting og maling. 
Pengene var doneret af A.P.Møller fonden (50.000 kr.) og Den Velgørende Fond Morsø (5.000 kr.).
 
 
.....i billardklubben
der gennemførte en større restaurering i 2012/2013. Klubben inviterer til, at kredsen bliver udvidet, og at lokalerne benyttes - også om formiddagen, hvis nogen ønsker det.
Biblioteket
Ann-Marie Iversen og Lis Knudsen holder åbent på biblioteket hver mandag kl. 15:00 - 17:00. De skaffer gerne bøger hjem fra biblioteket i Nykøbing, og har man bøger til overs, tager de dem gerne med i samlingen. De byder samtidig på en kop kaffe og holder åbent i "Loppemarkedet".
 

Juletræ

I den gamle skolebygning afholder Borgerforeningen hvert år juletræsfest 3. juledag, hvor julemanden kommer med slikposer til børnene.
Påskeudstilling
Hvert år afholdes Påskeudstillingen i den gamle skolebygning. Her ses en bred vifte af alle kunstarter, fremstillet at amatører og professionelle. En VIP åbner udstillingen Skærtorsdag kl. 11:00, hvor ferniseringen fejres med et glas til alle. I caféen kan der købes kaffe og kage. Udstillingen kører hver dag fra 11:00 - 16:00 indtil Påskedag, hvor der lukkes kl. 15:00 (Arr: Kulturhus Sydvestmors)
Det årlige besøg på Tuesbjerg
Kun en gang om året er det muligt at besøge det nyligt restaurerede gravkammer i gravhøjen Tuesbjerg. Ved den lejlighed er det godt at have en lommelygte ved hånden. Man må ned at kravle på knæene!
Gør billederne større ved at klikke på dem.
Afslutning på "Øen rundt i bidder"
Børnedyrskuet ved byfesten
Påskeudstilling
Inger Støjbjerg åbner Påskeudstillingen i 2010
Tuesbjerg
Tuesbjerg
Næssund
En tankbil i færgelejet i 2012.
Start på pilgrim Mors 2012
Pilgrim Mors-vandringerne starter og slutter i Karby
Fællesgrill 2013
Fællesgrill ved Gadekæret
Æblehaven med WI-FI
Regnvejrsdag i Æblehaven 
Tuesbjerg
I Tuesbjergs gravkammer
Conny Stelsig Sørensen  | Tlf.: 40 84 23 59